Rekisteröidy | Kirjaudu sisään

Dialoginen vauvatanssi


Dialoginen vauvatanssi

Lisännyt Kirsi 3428 päivää sitten (http://www.kevyt.net)

”Dialoginen vauvatanssi on menetelmä, jossa yksinkertaisten, samoina toistuvien, samassa järjestyksessä tehtyjen liikkeiden avulla kehitetään ja stimuloidaan vanhempien ja vauvan välistä vuorovaikutusta. Tämä perustuu ajatukselle, että vauvan liikkeet ja ajatukset ovat yhtä.” ( th Tuija Jouhki ja th Riitta Markkanen)

Kuulin dialogisesta vauvatanssista Lasten messuilla 2004, missä Jouhki ja Markkanen olivat pitämässä luentoa aiheesta. Varhaista vuorovaikutusta lapsen ja vanhemman välillä kehittävää menetelmää käytetään tällä hetkellä Herttoniemen neuvolassa, missä Jouhki ja Markkanen itse toimivat terveydenhoitajina. He kertoivat, että kaikki vauvat tanssitetaan ainakin neuvolakäynneillä. Tarkoituksena myös on, että vanhemmat myös tanssittavat vauvojaan kotona pari kertaa päivässä aina 8-kuisiksi asti. Dialoginen vauvatanssi on suomalaisen Kirsti Määttäsen kehittämä menetelmä ja vaikutukset vauvoihin ovat olleet varsin myönteisiä. He ovat avoimempia ja ottavat kontaktia muihin ihmisiin helposti. On myös havaittu, että nämä lapset nukkuvat yönsä hyvin.

Dialoginen vauvatanssi ei ole varsinaista tanssia tai lihasjumppaa, vaan vuorovaikutusta lapsen ja vanhemman välillä. Siinä lapsi alkaa vähitellen itse viedä vuorovaikutusta eteenpäin oman kehonsa välityksellä. Liikkeet ovat hyvin yksinkertaisia ja tämä tanssihetki vie vain viitisen minuuttia kerrallaan.


Kuka äänesti tätä linkkiä